Historia


Allting började 1986 då vi, Åsa & Sören Johansson med barn besökte beskrivningar och utställningar som åskådare, vi sökte då efter en andra hundras, tidigare hade vi bara haft
Newfoundlandshundar. Vi fastnade till slut för Västgötaspetsen före Welsh Corgi'n som var den andra aktuella rasen. Västgötaspetsen vann på sin sundhet.

Året därpå 1987 i samma veva som vi flyttade hit till Götala utanför Motala, skaffade vi vår första västgötaspets, en 10 veckors tikvalp vid namn
Grålötens Isolde som kommer från Eva Jacobsson, Grålötens Kennel. Isolde har haft två valpkullar, i den första 1991 sparade vi dottern Brandklipparen's Hedvig.

Efter ytterligare ett år, närmare bestämt 1988 utökade vi med
Moa
som då var 2 år. Den tidigare ägaren (Frank Gansved) hade flyttat till ett radhusområde och eftersom Moa inte var tystheten själv så var han tvungen att göra sig av med henne. Moa kom till oss tillsammans med en diger bunt utställningskritiklappar med 2:or på de flesta för att inte säga alla. Den största anledningen till 2:orna var att Moa alltid var i för högt hull. Vi tränade upp hennes kondition samtidigt som det fick finnas en gräns i hennes matintag. Första utställningen efter ägarbytet resulterade som tidigare i en 2:a i öppen klass, anledningen denna gång var dock inte övervikt utan den att Moa hela tiden lade sig ner i ringen. Skam den som ger sig, utställningen därpå i Linköping 1989 blev hon BIG-2:a. Därefter blev hon snabbt svensk utställningschampion.

Samma år 1988 köpte vi en hanvalp av grannen Bertil Bersbo, valpen hette Tridents Hampus. Hampus blev svensk utställningschampion vid 2,5 års ålder. Tillsammans fick Moa och Hampus två kullar. Både SUCH Moa och SUCH Tridents Hampus har gått ur tiden, båda vid 10 års ålder.
Grålötens Isolde gick ur tiden år 2003, hon blev 15,5 år.

Mödernelinjen (se nedan) hos oss på Brandklipparen's Kennel bygger på SUCH Moa och Grålötens Isolde.

Generation 1    Grålötens Isolde
Generation 2    Brandklipparen's Hedvig
Generation 3    Brandklipparen's Olga

Generation 1    SUCH Moa
Generation 3    Västertorps Gårds Amanda
Generation 4    Brandklipparen's Nora